Szervezeti felépítés és területi elhelyezkedés

Szervezeti felépítés

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ szervezeti felépítése itt letölthető.


Területi elhelyezkedés

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi szakértői tevékenységét 10 központi és 11 területi intézetben folytatja, e szervezetrendszer keretén belül kábítószervizsgáló laboratóriumi hálózatot (Budapest, Debrecen, Győr, Pécs, Szeged és Veszprém) és véralkohol laboratóriumi hálózatot (Budapest, Győr és Szolnok) működtet.

A területi intézetek, laboratóriumok és szakértők eltérő irányítási modellben működnek. 

 

Az NSZKK 11 területi intézettel rendelkezik, amelyek egymástól részben eltérő szakértői kompetenciakörökben járnak el. A véralkohol laboratóriumok az adott intézeteken (Budapest, Győr és Szolnok) belül működnek.
 
Az NSZKK 4 területi intézetének külön kirendeltsége is van, amelynek irányítását az adott területi intézet vezetője látja el.
 
Az NSZKK regionális kábítószer vizsgáló hálózata az NSZKK Kábítószervizsgáló Szakértői Intézet irányításával működik, elhelyezésük elkülönül az adott megyében működő NSZKK területi intézetétől.
 
Az NSZKK néhány szakértője a területi intézetektől eltérő városokban, különálló elhelyezéssel látják el feladataikat, ők a szakterületük szerinti központi intézet irányítása alatt állnak, kirendeléseket a központon keresztül fogadnak.

A szakértői intézetek kompetenciakörei részletesen itt találhatóak meg.